toleherba

Herba Schizophrenia

Cure Kl Cure Malaysia  

Apakah Schizophrenia

Ia merupakan penyakit mental dimana terdapat gangguan pemikiran bagi penghidapnya. Penghidap biasanya akan mengalami masalah perasaan, pemikiran dan juga seterusnya mempengaruhi tingkahlaku.Namun Skizofrenia bukanlah merupakan penyakit yang berjangkit.


Biasanya seseorang yang mengalami skizofrenia sering mengalami delusi atau halunisasi pendengaran.Mereka akan merasakan sedang berinteraksi dengan seseorang. Hal ini akan mengganggu aktiviti harian mereka. Bagi tahap yang serius mereka akan bertindak di luar kawalan minda dan perkara ini amat membimbangkan kerana mereka bukan sahaja boleh mencederakan orang malahan diri sendiri.

Penghidap skizofrenia tidak mengira umur. Penghidap biasanya di kenalpasti seawal umur 12 hingga 45 tahun. Tanda-tanda seseorang mengalami skizofrenia ialah berkelakuan ganjil serti bercakap atau ketawa seorang diri, mengabaikan kesihatan diri, tidur sering terganggu,selalu merasa takut(menganggap seseorang mahu mencederakannya), akan merayau atau berkeliaran jika tidak di kawal dan tidak dapat memberi tumpuan pada kerja yang dibuat.

 

Lain-lain Pautan

 

Temubual akhbar bersama pakar akupunktur dan herba dari Kuala Lumpur mengenai rawatan akupunktur dan ubatan herba - The Star

WATCH MORE VIDEO HERE!!

 

 

 
toleherba
By Aen.